Сăutare:Lista ingredientelor
Operatorii din domeniul alimentar continuă să utilizeze în calitate de umplutură în plăcinte, grăsimi vegetale, în loc de brânză proaspătă de vaci
Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA ) au intensificat controalele oficiale la operatorii din domeniul fabricării produselor de panificație în special cei care produc…
-
21 Noiembrie 2023 10:11
În Republica Moldova se consumă de două ori mai multă sare decât cantitatea recomandată de OMS
În Republica Moldova adulții consumă de două ori mai multă sare decât cantitatea maximă recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. Un studiu realizat acum câțiva ani arată că o persoană…
-
15 Mai 2023 17:55
ANSA | 80 % din produse denumite „Plăcinte cu brânză” nu conțin brânză proaspătă de vaci în calitate de umplutură
Pe parcursul lunii februarie inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au efectuat acțiuni ample de control la unitățile de producere a plăcintelor din R. Moldova. În rezultat…
-
06 Martie 2023 10:48
Autoritățile au depistat mai multe cazuri de comercializare a produselor cu termenul de valabilitate expirat
Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în perioada 23-29 iulie, au efectuat 163 controale oficiale. Cele mai multe încălcări depistate țin de comercializarea produselor…
-
02 August 2021 09:25
ANSA atenționează că soarele, canicula și alimentele perisabile reprezintă una dintre cele mai periculoase combinații în sezonul cald
Având în vedere condițiile meteo care prevăd pentru perioada următoare temperaturi caniculare, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) reamintește consumatorilor și vine cu unele…
-
30 Iulie 2021 14:05
ANSA atenționează asupra regulilor care trebuie respectate pe caniculă la procurarea produselor alterabile
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) atenționează populația asupra mai multor reguli, care urmează a fi respectate în perioadă caniculară, pentru a evita toxinfecții alimentare,…
-
30 Iunie 2021 11:12
ANSA | Cum să evităm toxiinfecțiile alimentare, provocate de cele mai periculoase alimente, consumate vara
Soarele, canicula și alimentele perisabile reprezintă una dintre cele mai periculoase combinații în sezonul cald. Băuturile și mâncarea alterate, alături de fructele și legumele insuficient spălate…
-
24 Iunie 2019 15:35
STUDIU | Lista ingredientelor din loțiunile pentru protecție solară care ajung în sânge la niveluri ridicate
Ingredientele active din cremele de protecție solară uzuale ajung în fluxul sanguin la niveluri mai mari decât recomandările autorităților din domeniul medical în vigoare în prezent pe teritoriul…
-
07 Mai 2019 18:49
Etichetele produselor alimentare nu vor mai conține data fabricării
Etichetele produselor alimentare destinate comercializării vor fi completate cu noi informații, potrivit proiectului legii privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare, discutat…
-
02 Noiembrie 2017 10:32
Noi cerințe de etichetare a produselor alimentare comercializate
Eticheta produselor alimentare destinate comercializării ar putea fi completată cu noi informații. Comisia agricultură și industria alimentară a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul legii…
-
14 Iunie 2017 17:46
Aromele țigărilor electronice pot produce vapori la același nivel de toxicitate precum fumul din tutun
Edulcorantii adaugati nicotinei sub forma lichida, ce poate fi vaporizata utilizand tigaretele electronice, pot elibera niveluri de toxicitate la fel de periculoase precum cele continute de fumul tigarilor…
-
08 Noiembrie 2016 16:14